Konfirmant 2022-2023


Last ned brosjyra her.
Her har vi lagt ut nyttig info til deg som skal melde deg på konfirmantopplegget vårt. 

Velkommen. 
Nå er det din tur til å bli konfirmant.

EN VIKTIG TID - ET VIKTIG VALG!

Du er bare et år unna en høytidelig dag i livet ditt.
Hvorfor velge å bli konfirmant? I konfirmanttiden møtes vi i kirka for å tenke nye tanker sammen, få nye opplevelser og kanskje få nye venner! Enten du er kristen eller bare nysgjerrig på hva kristen tro handler om, kan du komme som du er og delta i opplegget med det du har av tanker, erfaringer og spørsmål. Vi vil at konfirmanttida skal være en tid for å lære mer om Gud, deg selv og om andre mennesker. Vi kommer til å ha undervisning i kirka, dra på tur sammen og delta i en stor innsamlingsaksjon der vi kan gi penger til viktig arbeid for mennesker i nød ute i verden. Velkommen!

 

HVA ER KONFIRMASJON?

Les hva kirken sier om konfirmasjon.
Se også www.konfirmant.no.
Begge steder finner dere nyttig informasjon for både ungdom og foreldre.

 

UNDERVISNING

Den ordinære undervisningen er gruppesamlinger annenhver tirsdag i Færvik kirke rett etter skolen. Samlingene varer en time, og strekker seg over både høst- og vårsemesteret. Det blir også noen fellessamlinger.

 

LEIR


Vi reiser også sammen på konfirmantleiren KonfCamp uke 27 sommeren 2023. Vi ønsker å gi deg gode opplevelser sammen med venner og ledere. For mange konfirmanter er leiren et av konfirmanttidens høydepunkter. KonfCamp er en egen konfirmant-underleir av Skjærgårdsfestivalen på Risøya utenfor Tvedestrand. Du kan lese mer om festivalen på www.sgmm.no.

- Mer info om KonfCamp kommer når du er meldt på.

 

JEG ER IKKE DØPT – KAN JEG KONFIRMERES?

Alle kan delta i konfirmantopplegget. Dåpen er en forutsetning for å delta i den avsluttende forbønnsgudstjenesten (konfirmasjonsgudstjenesten).
Hvis du ikke er døpt, kan du være med i konfirmanttiden, bli kjent med troen og velge om du vil døpes. Hvert år døper vi noen konfirmanter underveis i konfirmanttiden.

 

PRIS

Vi skulle gjerne sett at konfirmantopplegget ikke kostet noe, men det at vi satser på sommerleir - som vi vet det er verdt å satse på - vil det være kostnader. Å delta i konfirmantopplegget inkl leir (som vi anbefaler alle å være med på) koster kr 2.500.

Det er viktig for oss at pris ikke skal hindre noen fra å delta. Vi legger gjerne tilrette for en grei betalingsløsning. Det er også mulig å søke menigheten om å få dekket deler av eller hele beløpet.

 

INFORMASJON UNDERVEIS I KONFIRMANTTIDEN

Tromøy menighet bruker Spond (se spond.com) til den regelmessige kommunikasjonen med konfirmantene/foreldrene. Dere vil få en invitasjon til konfirmantgruppa i Spond når det nærmer seg oppstart.

 

KONFIRMASJONSGUDSTJENESTENE

Tromøy menighet har flyttet konfirmasjon til høsten (dette som en konsekvens av pandemien). For 2023 blir det følgende konfirmasjoner:
27. august i Færvik kirke
2. september og 3. september i Tromøy kirke
(ønske om konfirmasjonstidspunkt kan velges ved påmelding).

 

SLIK MELDER DU DEG PÅ SOM KONFIRMANT:

Påmelding innen 1. september

Gå inn på https://minkirkeside.no/arendal
Klikk på ‘Registrer ny konfirmant’
og velg deretter ‘Tromøy’ sokn.
(PS: Vi trenger ikke e-postadresse til konfirmanten)
Om konfirmanten ikke er døpt, lar dere feltet om dåp stå åpent.

 

Har konfirmanten særskilte behov, ta kontakt i god tid, så legger vi til rette i samarbeid med dere. Klikk her for mer info.

 

Spørsmål?

Ta kontakt med kateket Christoffer de Presno
37 01 36 47 / 913 70 785 (dagtid!)
eller epost:

Tilbake