Sommerkonserter i Færvik og Tromøy kirke


med dyktige musikere fra Arendal.
Søndag 14. juli kl. 20.00 og Søndag 28. juli kl. 20.00
Billetter til konsertene kjøpes ved døra.  Kr. 200.  Under 18 år kr. 100
Se de spennende gjestene som skal bidra i konsertene:

Vikarorganist Nina Irslinger har invitert flere flinke musikere fra Arendal, og sammen skal de lage to festlige sommerkonserter for folk i menigheten, lokale folk og tilreisende. På to søndager i juli blir det konserter: 14.juli i Færvik kirke og 28.juli i Tromøy kirke. Artig at det blir et tilbud om musikk i kirken i sommer der lokale artister får presentere seg.

 

Færvik kirke: Søndag 14. juli kl. 20.00


Lucas Fagervik, trompet - Knut-Sigurd Bygland, sang - Nina Irslinger, orgel/piano

En stor del av konserten vil være musikk av komponister fra Sørlandet, deriblant Rolf Løvland (Secret Garden gruppe)

Lucas Fagervik vokste opp på Tromøy og satser fullt på musikk. Han studerer på det kongelige Danske musikkonservatorium i København der han har trompet som hovedinstrument.  Lucas har vært aktiv i Tensing miljøet i sin ungdom, og er en kjent person på øya.  Han blir stadig flinkere, og skal nå få vise sine beste ferdigheter på trompet i konserten.

 

 

Knut-Sigurd Bygland er en kjent sangartist på Sørlandet, og han er en ekte arendalitt. Han opptrer ofte i begravelser og konserter med sin fantastiske varme og uttrykksfulle stemme. Knut-Sigurd gjorde det veldig bra i talentkonkurransen «The Voice» for en stund siden. Da var han å se på TV.  I konserten på Tromøy skal han synge utvalgte sanger fra musikaler, og det er nettopp slike sanger han er aller flinkest på.

 

 

Tromøy kirke: Søndag 28. juli kl. 20.00


Kitty Theobald Gjerland, piano - Haagen Poppe, saxofon/sang - N. Irslinger, orgel/piano

Kitty Theobald Gjerland er Arendals egen pianostjerne.  Hun er nå 17 år gammel og bor på Eydehavn.  Hun er elev ved Tyholmen Arendal videregående skole og ved Arendal Kulturskole. Hun har oppnådd et imponerende nivå som pianist og hun deltar gjerne på talentkonkurranser ulike steder i Norge. I vår fikk hun både første pris i videregående klasse, og solist pris i Arendals musikkonkurranse som heter Ung Klassisk.  Neste år vil hun være pianosolist med Kristiansand Symfoniorkester i en festlig konsert i Kilden konserthus.  Vi kan glede oss til å høre Kitty spille sitt vinnerstykke fra Ung Klassisk!

 

 

Haagen Poppe er en kjent person i Arendal som aktiv politiker, skribent og jurist, men det er ikke så mange som vet er at han også er en veldig dyktig musiker.  Han har deltatt i julaftensgudstjeneste og konfirmasjonsgudstjenestene i Tromøy kirke. På sommerkonserten skal Haagen spille på ulike saxofoner og også synge.  Gå ikke glipp av denne sjansen til å høre spenstig musikk!

 

Nina Irslinger er for tiden vikarorganist i Tromøy menighet, og hun fikk lyst til å sette opp sommerkonserter i Tromøy kirke dette året.  Hun elsker å samarbeide med dyktige lokale musikere, særlig fra Arendal, så nå har hun plukket ut noen av «kremen» til å bli med i konsertene i Tromøy kirke. Da vil hun akkompagnere alle solistene på piano eller orgel, og spille noen stykker alene også.  Nina er egentlig pensjonist og har jobbet mange år i Moland menighet, og på Evje før det. Hun er veldig glad i orgelet i Tromøy kirke og synes at det må bli hørt mest mulig!

 

 

Tilbake